Bok: I bjørnens spor

  • Modell: I-BJØRNENS-SPOR
Kr.395 Kr.29525% avslag
Antall:
+
-

Interessant bok som omfatter det aller meste om skandinavisk brunbjørn. Viltkamera.no har levert en del av bildematerialet til boka med unike bilder av bjørn i Lierne og grensetraktene mot Sverige. Boka er forfattet av Ole Jakob Sørensen.

Bokbeskrivelse
Bjørnen har fascinert og skremt oss mennesker i generasjoner, og i denne boka blir du bedre kjent med dette rovdyret. Er bjørnen farlig? Hvor stor er bestanden i Norge? Hva spiser bjørnen, og på hvilket tidspunkt er den mest aktiv på døgnet?

Forfatteren forteller om bjørnens forhold til andre dyr, hvordan den avspeiles i menneskers kultur og hvilke spor og tegn den etterlater i naturen.

Boka har solid faglig forankring og oppsummerer den viktigste forskningen per i dag.Flere velskrevne og dramatiske fortellinger om menneskers møte med bjørnen gjør boka lesverdig for både fagpersoner og folk flest.

Hovedfokuset er Norge og Midt-Skandinavia, men forfatteren skriver også om bjørnen i Sverige, Finland og Russland.

Ole Jakob Sørensen er førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag og utdannet biolog fra Universitetet i Oslo og i Trondheim. Han har over 30 år bak seg som forsker med bjørnens biologi som viktigste interesseområde. I 2002 arrangerte han en internasjonal konferanse om forskning på bjørn hvor det var deltakere fra 35 ulike nasjoner.

Boka er en utgivelse i serien Skrifter fra Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS). Redaktør for utgivelsen er Kristian Overskaug (DKNVS) og professor Jon Swenson ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) har bidratt som fagkonsulent.

Versjon: 1. utgave
Forlag: Akademika forlag
Publisert: 2012-11
Antall sider: 426
Format: 21,5 x 27,5 cm
ISBN: 9788232101665
Tilgjengelighet: Sendes vanligvis innen 1-2 virkedager.
Kategori: Biologi og natur
Serie: DKNVS Skrifter
Innbinding: Innbundet

Besøkende

Det er nå 2 gjester her.