Fella ble plassert under ei gran hvor måren hadde vært innom – sporene sees til høyre for grana
Denne sesongen har måren vært veldig vanskelig å lure i fellene. Det er lenge siden jeg har sett så mye mårspor i terrengene, men mye smågnagere har gjort at måren har vist lite interesse for fellene. Jeg har hittil hatt alle fellene montert oppe i tre, og på mange feller har måren vært innom felletreet for så å dra videre. Måren har tydeligvis ikke særlig behov for å utforske matkilder i trærne, da den ser ut til å ha det den trenger på bakken.
Derfor fant jeg ut at jeg måtte prøve å sette noen feller på bakken, for om det lettere kunne fange mårens interesse. Jeg bygget derfor noen forkammer til de innbygde ‘Kania 2500’ fellene jeg har, slik at de skulle oppfylle kravet om minimum 90mm inngangshull og 30cm avstand fram til fella. En av fellene ble plassert under ei gran hvor måren hadde vært innom.
Hadde ikke all verdens tro på snarlig fangst ei ny fellekasse, særlig i år, men det skulle vise seg at jeg tok feil. Etter 14 dager gikk det i en fin og mørk hannmår på 1618g. Agnet var hare og honning.
Jeg setter nok flere feller satt på bakken heretter. Nå er det riktig nok ikke fritt for utfordringer med fellesett på bakken, i år med mye mus i skogen. Det kan gå hardt på agnet om man ikke har musesikkert åtekammer, og det er følgelig stor mulighet for at musa kan ødelegge pelsen på måren om den blir liggende i fella noen dager. Så det er nok å foretrekke på feller som man kan sjekker mer enn en gang i uka.
Batteridrill er blitt standardutstyr i fangstsekken med slike fellekasser.
Måren hadde en veldig pen og mørk pels.